Stichting Arima

Zorgvuldig omgaan met gevoelige informatie.
Ieder mens een waardig afscheid.

Over ons

Vandaag de dag is grootschalig, vaak ongewilde informatie verzameling op internet haast niet meer weg te denken. Zijn online diensten nog wel te vertrouwen? Stichting Arima ziet er op toe dat Uitvaartplan B.V. haar digitale diensten veilig houdt en geen informatie deelt met derde partijen. De overige fondsen worden gebruikt voor maatschappelijke thema's.

Zo heeft Stichting Arima dus twee duidelijke doelen. ieder mens een waardig afscheid. Correct omgaan met gevoelige informatie.

Bert Tol

Bestuursvoorzitter

Als voorzitter van het bestuur van Stichting Arima wil ik me graag voor de bescherming van de uitvaartswensen van personen die staan geregistreerd bij Uitvaartplan B.V. inzetten.

Geboren in 1959 in Veendam ben ik me vanaf het begin van mijn loopbaan in 1980 bij de Gemeentelijke Sociale Dienst gaan inzetten voor kwetsbare personen. In deeltijd heb ik mijn rechtenstudie gevolgd en afgerond. Vanaf mijn 27e jaar ben ik actief in het arbeidsrecht. Eerst in loondienst en vanaf 2006 met een eigen arbeidsrechtpraktijk in Zwolle met mijn echtgenote. We hebben samen vier kinderen en genieten inmiddels ook van meerdere kleinkinderen.

Privacy recht heeft mijn interesse en heeft als onderwerp ook deel uitgemaakt van colleges die ik heb gegeven aan Hogeschool Windesheim en Hogeschool Viaa beiden in Zwolle.

Andere nevenfuncties zijn lid van de Examencommissie van Hogeschool Viaa, voorzitter RvT van PCBO Accrete en lid van het Classicaal College van Bezwaren Geschillen in Overijssel-Flevoland van de Protestantse kerken in Nederland.

Taken

Toezicht op gegevensgebruik

Arima ziet er op toe dat Uitvaartplan B.V. geen inkomsten genereert door op wat voor manier dan ook persoonsgegevens door te verkopen, ook niet geanonimiseerd.

Toezicht op gegevensbehoud

Arima ziet er op toe dat Uitvaartplan B.V. de mogelijkheid heeft om wensendossiers van cliënten van deelnemende uitvaartondernemers ook na staken of faillissement alsnog compleet aan kan leveren aan de betreffende uitvaartondernemers én cliënten.

Beoogde doelen

Diensten gratis toegankelijk maken

Arima helpt mee met het onderzoeken van de mogelijkheden om de diensten van Uitvaartplan B.V. gratis aan verzorgingstehuizen en hospices met een beperkt budget.

Fonds beschikbaar stellen

Arima wil fondsen kunnen inzetten voor de meest schrijnende uitvaart gevallen, in samenwerking met gemeentes en participerende uitvaartondernemers.